Sunday, January 4, 2015

Για όσους δεν άκουσαν, δεν ξέρουν ή δε διάβασαν:

Για όσους δεν άκουσαν, δεν ξέρουν ή δε διάβασαν:
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «ξεκινάμε από την αρχή, όχι από το μηδέν και αρχή είναι οι αξίες μας» σημειώνοντας ότι το «Κίνημα» εμπνέεται από «τις αξίες και τις ζωντανές παραδόσεις του Ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Οικολογίας», και πως φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει και να εκφράσει πολιτικά «μια κοινωνική συμμαχία που είναι ταυτοχρόνως Συμμαχία Δικαιοσύνης και Δημιουργίας, βάσει των αξιών και των αρχών μας.
Μίλησε για την επανάσταση του αυτονόητου και τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί» μιλώντας για τον νέο πατριωτισμό και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι «θα παλέψουμε ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει το δικό της σχέδιο, ένα ελληνικό και πατριωτικό σχέδιο». Μόνο ένα σχέδιο, είπε, «θα μας δώσει δύναμη διαπραγματευτική απέναντι σε εταίρους και δανειστές, στη σημερινή συγκυρία, ώστε να πούμε: όχι άλλη πολιτική λιτότητας. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε και τους καλύτερους όρους στην διαπραγμάτευση για τη διαχείριση του χρέους μας». Το Σχέδιο αυτό βασίζεται στο ένα τρίπτυχο - Απελευθέρωση, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη.
Ασκώντας κριτικής στις κυβερνήσεις της ΝΔ μίλησε για στρεβλώσεις και εξαρτήσεις της χώρας που «αντί να αντιμετωπιστούν δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, ενισχύθηκαν συνειδητά από συντηρητικές κυβερνήσεις» με τρόπο που «μας κατέστησε ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκθετους όσον αφορά στην εκπλήρωση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων».

No comments :

Post a Comment