Sunday, April 27, 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ/ ΜΕΡΟΣ 2

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ/ ΜΕΡΟΣ 2

18 Μαρτίου 2010 στις 9:08 π.μ.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υψηλή τεχνολογία, είτε με τη μορφή των κομπιούτερ ή των τηλεπικοινωνιών, των ρομπότ στα εργοστάσια ή των αυτοματισμών στα γραφεία, της βιογεννετικής ή της βιο-μηχανικής, έχει άπειρη ποιοτική σημασία. Η υψηλή τεχνολογία προσφέρει συγκίνηση και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες" λέει ο Πήτερ Ντράκερ. "Αυτό εξηγεί γιατί οι βιομηχανίες της υψηλής τεχνολογίας ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο του μεγάλου ενθουσιασμού, της γρήγορης επέκτασης κι έπειτα του αιφνίδιου κλονισμού και της κατάρρευσης" ισχυρίζεται και συνεχίζει

"Αλλά τις νέες θέσεις εργασίας τις δημιουργεί η χαμηλή τεχνολογία, που εφαρμόζει τη συστηματική επιχειρηματικότητα με τους συγκεκριμένους στόχους"

για να μας δώσει στη συνέχεια τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ :

"Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ είναι το συγκεκριμένο εργαλείο των νεωτεριστών επιχειρηματιών, το μέσο με το οποίο εκμεταλλεύονται την αλλαγή ως ευκαιρία για μια διαφορετική επιχείρηση ή μια διαφορετική υπηρεσίας. Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ μπορεί να παρουσιαστεί ως μεθοδολογία, μπορεί να διδαχτεί, μπορεί να εφαρμοστεί. Οι επιχειρηματίες πρέπει να αναζητούν σκόπιμα τις πηγές της καινοτομίας, τις αλλαγές και τα συμπτώματά τους, που υποδηλώνουν ευκαιρίες για επιτυχημένη καινοτομία. Και οφείλουν να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις αρχές της επιτυχημένης καινοτομίας"

No comments :

Post a Comment