Saturday, February 21, 2015

Οι όροι για τη συμφωνία «γέφυρα»

Οι όροι για τη συμφωνία «γέφυρα»
"Τετράμηνη παράταση, κατάλογο μεταρρυθμίσεων, αναθεώρηση του προϋπολογισμού, «όχι» σε μονομερείς ενέργειες και υπό διαπραγμάτευση το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων, η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα.
Παράλληλα επιστρέφουν 10,9 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον EFSF διότι το Eurogroup αποφάσισε να παραμείνουν για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών και όχι για τη χρηματοδότηση του κράτους.
Το χρονοδιάγραμμα
Εως τη Δευτέρα η Αθήνα θα πρέπει να έχει παρουσιάσει τον κατάλογο με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες.
Την Τρίτη θα αποφασίσουν οι ευρωπαΪκοί θεσμοί εάν οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετές και στη συνέχεια αναμένεται να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια η απόφαση για τη συμφωνία «γέφυρα».
Τον Απρίλιο θα καταρτιστεί η τελική λίστα για το πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έπειτα από τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, προκειμένου να εγκριθούν τα κεφάλαια για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. "
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
REAL.GR

No comments :

Post a Comment